Đurić: U toku pokušaj da se uguši glas Srba na izborima na Kosovu 1Foto: N1

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da je u toku pokušaj da se Srbi skrajnu iz političkog života, kao i da njihov glas bude ugušen na izborima 6. oktobra na Kosovu.

On je na vanrednoj konferenciji za novinare u Beogradu kazao da se vrši pritisak na Srpsku listu i srpske birače na Kosovu onemogućavanjem izlaska na glasanje bez kosovskih dokumenata.

„Albanski političari u Prištini na taj način pokušavaju da njihovi ‘puleni’ budu izabrani u parlament koji će zauzeti mesto predstavnicima Srba“, kazao je Đurić.

Đurić je kazao da su „oni koji imaju srpsko ime i prezime“, koji su pozdravili zabranu izlaska na izbore bez kosovskih dokumenata time potvrdili da očekuju da izadje što manje Srba kako bi oni ušli u parlament.

„Svoj cilj da uđu u parlament oni pokušavaju da realiziju kroz kupovinu glasova, ‘ljudskih duša’ u političkom smislu. I baš zato je pred održavanje izbora doneta odluka Vlade Kosova da se dodeljuju grantovi od tri do 15 miliona evra za polujuprivredu, sa ciljem da se podmite Srbi da ne glasaju za svoje predstavnike već za Srbe koji predstavljaju institucije iz Prištine“, istakao je Djurić.

On je upitao zemlje Kvinte i medjunarodnu zajednicu zbog čega ne reaguje na pritiske Srba i zloupotrebu javnih resursa sa ciljem da budu izabrani predstavnici Prištine, a ne predstavnici Srba.

Djurić je istakao da je Samostalna liberalna stranka Slobodana Petrovića pokrenula kolektivni disciplinski postupak protiv Srba koji su zaposleni u Pošti u Prištini, sa ciljem da se oduzmu glasovi Srpskoj listi.

„U toku je masovan pokušaj kažnjavanja Srba u Pošti koji ne žele da saradjuju sa SLS-om“, rekao je Đurić.

Đurić je pozvao sve Srbe na Kosovu da podrže Srpsku listu, za koju je kazao da je državni projekat Srbije, kako bi se obezbedila sigurna veza sa Srbijom i opstanak Srba na Kosovu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari