Đurić: Vučić preneo poruku solidarnosti i sloge čitave Srbije sa Srbima na Kosovu 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Direktor Kancelarije Marko Đurić razgovarao je danas u Zvečanu sa srpskim političkim predstavnicima na Kosovu, a tokom sastanka mobilnim telefonom im se obratio predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji im je preneo poruku solidarnosti i sloge čitave Srbije.

Đurić je rekao da su na sastanku bili prisutni svi „značajni“ predstavnici Srba koji su od Vučića mogli da čuju da Srbija složno uz srpski narod na Kosovu i da se neće ostvariti namere da se naruši srpsko jedinstvo.

„Mogli su da čuju i osete da čitava Srbija nema nameru da dozvoli da se ostvari nešto što je namera mnogih, a to je da ovaj osetljiv trenutak iskoriste zato što misle da mogu da zgaze Srbe i srpske interese na Kosovu i Metohiji. Od predsednika su mogli da čuju da Srbija neće to dozvoliti, da je Srbija složno i solidarno uz svoj narod“, rekao je Đurić.

Upitan šta očekuje od kosovske vlade – ukidanje taksi ili vanredne izbore on je kazao, da se mnogi nadaju da bi izbori mogli da podele Srbe, ali da su Srbi na Kosovu i Metohijispremni da se bore za svoje ineteres i da se bore da ostanu i opstanu u južnoj srpskoj pokrajini.

On je kazao i da bi bilo nastavka dijaloga sa Prištinom potrebno ukinuti takse na uvoz robe iz Srbije koje guše ekonomska prava ljudi.

Đurić je na Kosovo došao u trodnevnu posetu a najavio je da će uručiti ključeve 48 završenih stanova, otvoriti vrtić u Kosovskoj Mitrovici i otvoriti novoizgrađeni objekat u okviru banjskog kompleksa „Rajska banja“.

Portal Kossev je objavio da je tema sastanka bila političko-bezbednosna situacija, a da su sastanku prisustvovali predstavnici Srpske liste, svi gradonačelnici u ostavci, odbornici lokalnih skupština, poslanici u Skupštini Kosova, predstavnici zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici, predstavnici rudarskog kombinata Trepča, kao i direktori firmi u srpskom sistemu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari