Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Đurić je rekao da su na sastanku bili prisutni svi „značajni“ predstavnici Srba koji su od Vučića mogli da čuju da Srbija složno uz srpski narod na Kosovu i da se neće ostvariti namere da se naruši srpsko jedinstvo.

„Mogli su da čuju i osete da čitava Srbija nema nameru da dozvoli da se ostvari nešto što je namera mnogih, a to je da ovaj osetljiv trenutak iskoriste zato što misle da mogu da zgaze Srbe i srpske interese na Kosovu i Metohiji. Od predsednika su mogli da čuju da Srbija neće to dozvoliti, da je Srbija složno i solidarno uz svoj narod“, rekao je Đurić.

Upitan šta očekuje od kosovske vlade – ukidanje taksi ili vanredne izbore on je kazao, da se mnogi nadaju da bi izbori mogli da podele Srbe, ali da su Srbi na Kosovu i Metohijispremni da se bore za svoje ineteres i da se bore da ostanu i opstanu u južnoj srpskoj pokrajini.

On je kazao i da bi bilo nastavka dijaloga sa Prištinom potrebno ukinuti takse na uvoz robe iz Srbije koje guše ekonomska prava ljudi.

Đurić je na Kosovo došao u trodnevnu posetu a najavio je da će uručiti ključeve 48 završenih stanova, otvoriti vrtić u Kosovskoj Mitrovici i otvoriti novoizgrađeni objekat u okviru banjskog kompleksa „Rajska banja“.

Portal Kossev je objavio da je tema sastanka bila političko-bezbednosna situacija, a da su sastanku prisustvovali predstavnici Srpske liste, svi gradonačelnici u ostavci, odbornici lokalnih skupština, poslanici u Skupštini Kosova, predstavnici zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici, predstavnici rudarskog kombinata Trepča, kao i direktori firmi u srpskom sistemu.

Povezani tekstovi