Dnevne novine naklonjene Vučiću i Preletačeviću 1

Dnevne novine na naslovnim stranama najviše pažnje u prethodnih sedam dana posvetile su Aleksandru Vučiću i Luki Maksimoviću, alijas Ljubiši Preletačeviću Belom.

To se navodi u analizi naslovnih strana dnevne štampe koju je uradila agencija za praćenje i analizu medija Kliping, a koju premijerno objavljuje Danas.

Kako se navodi u analizi, Aleksandar Vučić u statusu kandidata za predsednika i premijera, kao i njegovi koalicioni partneri, imali su 32 informativna i pozitivna pojavljivanja na naslovnim stranama dnevne štampe. Nakon Vučića slede Ljubiša Preletačević sa 12, Saša Janković i Vuk Jeremić sa po sedam i Vojislav Šešelj sa pet pozitivnih i neutralnih pojavljivanja.

„Najviše negativnih pojavljivanja na naslovnim stranama zabeleženo je za kandidate Vuka Jeremića (šest), Sašu Jankovića (pet), dok su Aleksandar Vučić i Vojislav Šešelj imali po jednu kritičku objavu o sebi na naslovnicama dnevne štampe“, kaže za Danas Ilija Vučević iz agencije Kliping

U negativnom kontekstu o opozicionim kandidatima najviše su izveštavali dnevni listovi Informer, Srpski telegraf i Alo!, dok su najravnopravniji tretman predsednički kandidati imali u dnevnom listu Danas, dodaje Vučević. Dnevni list Informer je od ukupno osam objava o predsedničkim kandidatima, čak šest posvetio kritikama opozicije (po tri za Jankovića i Jeremića).

Kada je podrška premijeru i predsedničkom kandidatu Vučiću u pitanju, po njoj se ističu novosadski Dnevnik, koji nije na naslovnoj strani predstavio nijednog drugog kandidata, kao i Alo!, Blic i Večernje novosti.

Tokom poslednje sedmice, dva predsednička kandidata, Aleksandar Vučić i Vuk Jeremić, započeli su i oglasnu kampanju na naslovnim stranicama dnevne štampe. Vučić je imao 34 oglasa, dok se Jeremić oglašavao tri puta manje (11 oglasa). Ostali predsednički kandidati se nisu oglašavali na naslovnim stranama dnevne štampe, navode u agenciji Kliping.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari