Foto: Fonet/Nenad Đorđević, Foto: Medija Centar

Po njegovom viđenju, lider SNS i predsednik Srbije Aleksandar Vučić takvim izjavama želi da dodatno motiviše svoje birače pred prestoničke izbore, kako se ne bi „uspavali“, očarani ranijim ubedljivim pobedama SNS. Vukadinović ukazuje da prilikom prethodnih izbornih ciklusa pobeda naprednjaka ni u teoriji nije dovođena u pitanje dok je, prema njegovoj oceni, situacija pred predstojeće izbore u glavnom gradu mnogo povoljnija za opoziciju.

– Opozicija u Beogradu stoji znatno bolje nego u ostatku Srbije, dok je situacija sa SNS obrnuta. Daleko od toga da je Vučić unapred izgubio beogradske izbore, on je i dalje favorit, ali prvi put od 2012. godine trka nije unapred odlučena. Prvi put se za konačan ishod izbora pita i opozicija – ističe Vukadinović.

On zbog toga očekuje jednu otvorenu i neizvesnu izbornu utakmicu, ali samo u slučaju da, kako kaže, opozicija ne zabrlja, jer bi vlast Aleksandra Vučića mogla da bude ozbiljno uzdrmana gubitkom izbora u Beogradu.

Vukadinović podseća da se nekadašnji premijer a sadašnji predsednik Vučić prenemagao i pred minule izborne cikluse, kada mu je bilo jasno da pobeđuje sa više od 50 odsto osvojenih glasova, ali da u ovom slučaju postoji makar „mrva istine“.

– Vučić je navikao da ulazi u trku onda kada je pedeset puta jači, pa zbog toga sada pokazuje izvesnu dozu nervoze, jer je odnos snaga u prestonici drugačiji nego na republičkim izborima – poručuje Vukadinović.

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić pak smatra da Aleksandar Vučić svojim izjavama u kojima pominje gubitak na prestoničkim izborima mobiliše svoju stranku, dok je istovremeno ironičan prema opoziciji. Uz opasku da do sada nije video nijedno relevantno istraživanje javnog mnjenja na temu beogradskih izbora, Krstić takođe podseća da je Vučić pred minule predsedničke izbore govorio da ima male šanse da pobedi, a osvojio je višestruko više glasova nego svi ostali kandidati zajedno.