Dodik: Svi na referendum 1Foto: Medija centar

Svi na referendum, volja naroda jača je od samovolje visokog predstavnika i međunarodne zajednice, javlja RTRS, pozivajuci se na izjavu predsadnika Republike Srpske (RS) Milorada Dodika, posle sastanka sa ruskim ambasadorom u BiH Petrom Ivancovim.

Dok Incko poručuje da referendum neće imati ustavnu i pravnu snagu, Dodik uzvraća da se neće povući čak i ako Incko upotrijebi „bonska ovlašćenja“ i zabrani mu političko delovanje.

Za to vreme, ruska podrška RS je nedvosmislena, imajući u vidu izjavu Ivancova da građani imaju pravo da referendumom zaštite vitalne interese.

„Naš stav je veoma jasan. Smatramo da narod RS ima pravo da se izjasni po vitalnom pitanju. Predsednik Dodik još jednom je potvrdio da će referendum 25. biti održan“, rekao je Ivancov.

Dodik je zahvalan Rusiji, koja podržava sporovđenje Dejtonskog sporazuma, ali i na tome što nije spremna da podrži „nasilje“ visokog predstavnika nad institucijama RS.

„Nema odustajanja od referenduma, 25. odluČujemo o tome, a Narodna skupština će nakon toga definisati i svoj stav o referendumu i prema samoj odluci Ustavnog suda“, objasnio je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari