Dogovor DSS-a, Nove Srbije i pokreta Milana Stamatovića 1Foto: DSS

Vlast u Srbiji ne brani nacionalne i državne interese, ugrožava demokratski poredak, urušava institucije i učvršćuje partijsku državu, smatraju predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović, predsednik Nove Srbije (NS) Velimir Ilić i predsednik opštine Čajetina i vođa Pokreta „Za zdravu Srbiju“ Milan Stamatović.

Kako je saopšteno, oni su na zajedničkom sastanku razmotrili „aktuelnu političku situaciju u zemlji, izbor mandatara i nove Vlade Republike Srbije, zabrinjavajuće stanje privrede, kobna demografska kretanja, pad standarda građana, kao i katastrofalno stanje u medijskoj sferi“.

Na sastanku održanom u prostorijama DSS oni su usaglasili delovanje usmereno ka neophodnoj promeni ovakvog stanja u Srbiji, ističe se u saopštenju.

Zaključeno je da ove političke organizacije nastave saradnju, svesne potrebe njenog širenja na sve stranke srodne političke orijentacije.

Njihov cilj je smena vlasti radi korenite promene spoljne i unutrašnje politike i izgradnje Srbije, kao suverene, ekonomski prosperitetne, socijalno pravedne, demokratske i pravne države“, navodi se u saopštenju. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari