To što Maja Gojković ne ume da vodi parlament treba da se reši tako što će ona da podnese ostavku i da dođe neko ko zna da vodi parlament, ako se to navodi kao razlog ili da se otvoreno prizna šta je pravi razlog zbog koga idemo ponovo na parlamentarne izbore, koji koštaju”, rekla je Stamenković.

Ona je rekla da je u pitanju igrokaz.

„Sada je samo pitanje motivacije. Smatram da negde u pozadini vladajuća većina, iz nekih svojih razloga, priželjkuje vanredne parlamentarne izbore verovatno zato što predsednik Srbije Aleksandar Vučić želi da se vrati na mesto premijera ili je obavio zadatak koji je imao kao predsednik Republike, a to je da legitimiše koaliciju sa Ramušem Haradinajem i da pokrene procedure promene Ustava. Kada je to obavio, sada bi da bude ponovo predsednik Vlade“, rekla je Stamenković.

Prema njenim rečima, ukoliko bude vanrednih parlamentarnih izbora, oni će verovatno biti održani sa beogradskim.

Ona je ocenila da je parlament potpuno obesmišljen i da se stalno prave neke predstave koje nemaju veze sa stvarnošću, kao i da Maja Gojković ne radi svoj posao kako treba.

„Ona namerno pravi destrukciju i neku atmosferu koja verovatno ide na ruku nekim zakulisnim razgovorima i događajima da se stvori atmosfera koja nema veze sa realnošću. Trenutno se to prevodi u – evo opozicija traži vanredne parlamentarne izbore“, rekla je ona.

Stamenković je navela da je to signal da verovatno vladajuća većina planira parlamentare izbore i to treba nekako da opravda pred biračima, jer izbore imamo svakih godinu, godinu i po dana.