DPS: Fašisoidne optužbe Nenada Popovića 1Foto: BORIS PEJOVIC/ EPA - FoNet SNP

„Minorni političar iz Beograda Nenad Popović, poznatiji kao ruski bogataš i ruski eksponent u Srbiji, već neko vrijeme se okomio na Crnu Goru.

Sve glasnije i bezočnije otkako Moskva ne gleda blagonaklono na njeno skoro članstvo u NATO“, navodi se u saopštenju Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića povodom Popovićevog intervjua Danasu od srede, 11. januara.

„U intervjuu Danasu u kojem najavljuje i mogućnost kandidovanja na predsjedničkim izborima u Srbiji ponovio je svoju nedavno izrečenu tvrdnju da ‘ono što je nekada Srbima u NDH radio režim Pavelića, sada u Crnoj Gori radi režim Đukanovića samo perfidnijim metodama’. Nije izostao ni uličarski jezik uvreda na račun predsjednika DPS. Još se bestidno hvali kako je ‘o tome’ govorio zvaničnicima u Moskvi, a upoznaće i Vašington.

Bolest je svačija, stara je narodna izreka. Zanimljivo je da je Danas na istoj strani objavio i tekst Vuka Draškovića posvećen srpskim ‘nazovirusofilima’. On ih dovodi u vezu s davnom Lenjinovom opaskom o nazoviboljševicima, za koje je rekao da su od sto njih devedeset nitkovi, a devet kreteni. Drašković između ostalog konstatuje da je začuđujuće da neko u Moskvi za ovdašnje promotere Rusije bira ‘nitkove i kretene’. Sadržaj intervjua Nenada Popovića poslužio je kao odlična ilustracija Draškovićevog teksta“, navodi DPS. 

Popović: Đukanoviću smeta istina

„Ideološkom nasledniku Anta Pavelića, Milu Đukanoviću, smeta istina koju iznosim o progonu Srba u Crnoj Gori i zato je njegova DPS pokrenula hajku na mene u pokušaju da me zastraši i natera da odustanem od borbe da istina o ugroženosti srpskog naroda u Crnoj Gori pronađe put do međunarodne javnosti i institucija“, navodi se u pisanoj izjavi Nenada Popovića, u kojoj se ocenjuje da je srpski narod u Crnoj Gori ugrožen i diskriminisan po svim evropskim propisima.

„Milo Đukanović sprovodi identitetski genocid nad srpskim narodom u Crnoj Gori, kao što je Ante Pavelić sprovodio fizički genocid nad Srbima u NDH. I Đukanović i Pavelić imaju isti cilj – da se silom i represijom zatre svaki trag o postojanju Srba na tim prostorima. Otvorena mržnja koju Đukanović iskazuje prema srpskom narodu u Crnoj Gori destabilizuje čitav region, jer podiže tenzije i podstiče podele između dva naroda koja su uvek kroz svoju istoriju imala bratske i prijateljske odnose. Zbog toga Đukanović predstavlja otvorenu pretnju za stabilnost i bezbednost čitavog regiona. O tome sam već govorio pred ruskim zvaničnicima u Moskvi, a govoriću u narednom periodu i u najvišim institucijama u Vašingtonu, Briselu, Berlinu i Parizu. Očekujem da i zvanični Beograd prestane da ćuti i da odlučno i energično stane u odbranu prava na život i postojanje naših sunarodnika u Crnoj Gori. Napad DPS na mene pokazuje da Milo Đukanović počinje da se ponaša histerično i nervozno jer je svestan da je izgubio podršku Vašingtona posle pobede Donalda Trampa na predsedničkim izborima u Americi. Njegov kriminalni režim je počeo da se ruši, a sam Đukanović će ubrzo završiti tamo gde mu je odavno mesto – u istoriji političkog beščašća“, navodi Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari