Foto: Media centar

Dragišić „nema razumevanje ni kao narodni poslanik, posebno kao šef poslaničke grupe prijateljstva Srbije i Turske, a ni kao građanin Srbije“.

„Narodni poslanici bili su domaćini uglednom gostu iz Turske i nedolazak Božovića na večeru govori da on nema osećaj za tradicionalno srpsko gostoprimstvo, ali ni za obaveze jednog narodnog poslanika“, ocenio je u pisanoj izjavi Dragišić.

On je podsetio da je „Narodna Skupština ugostila visokog zvaničnika Republike Turske, jedne od najuticajnijih zemalja sveta, sa kojom Srbija, na sreću, ubrzano razvija međusobne odnose“.

Prema rečima Dragišića, „to je na najbolji način pokazala i nedavna poseta predsednika Republike Turske Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji“.

„Božovićev bojkot visokog turskog gosta usamljen je čin, koji ni u čemu ne ometa čvrste veze Srbije i Turske“, smatra Dragišić.

A što se tiče razloga koje je Božović naveo, napomenuo je Dragišić, „treba samo imati u vidu dugačak spisak lidera demokratskog sveta koji je samo u poslednjih nekoliko meseci imao sastanke sa turskim predsednikom Erdoganom i drugim državnim funkcionerima Turske, a među kojima su i Donald Tramp, Angela Merkel, Donald Tusk, Emanuel Makron“.

„Ovakav nerazuman gest kolege Božovića šteti samo njemu i njegovoj stranci, a kao izolovan slučaj nema nikakav uticaj na imidž Srbije i njene odnose sa Turskom“, zaključio je Dragišić.