Drašković: Dačić provocira Crnu Goru 1Foto: FoNet Aleksandar Levajković

Predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković izjavio je da šef srpske diplomatije Ivica Dačić iz Moskve dobija naloge da provocira Crnu Goru i unazadi odnose Beograda i Podgorice.

– Komentarišući poslednje izjave Dačića da bi Srbija u budućnosti mogla da glasa protiv interesa Podgorice, Drašković je rekao da je izvesno da naloge za neshvatljive izjave šef srpske diplomatije ne dobija od Aleksandra Vučića, čiji je odnos prema Crnoj Gori dijametralno suprotan onome što govori Dačić.

Mislim da Dačić naloge dobija direktno iz Moskve, i to ne od zvanične Moskve, već od snaga koje nisu za potcenjivanje, a to je koalicija nostalgičara za imperijalnim Sovjetskim Savezom, rekao je Drašković za Radio Crne Gore. Drašković je istakao i da naloge od Vlade Srbije ne dobijaju ni neki koalicioni partneri Vučićeve stranke, koji izjavljuju sulude stvari o ugroženosti Srba u Crnoj Gori. „Ako izgovarate da Crnogorci ugrožavaju Srbe, izgovarate besmislicu, a Dačić je otišao i korak dalje, pa je rekao nešto što nisam mogao da verujem – da on hipotetički razmišlja da se na teritoriji Crne Gore stvori nezavisna država Srba, znači da se Donbas preseli ovamo, rekao je Drašković.

 Ocenjujući da smo svedoci dramatičnog pogoršanja odnosa u regionu, Drašković je ocenio da se mentalno vraćamo u tragične devedesete. U nemogućnosti da, kako je rekao, otvaramo evropska poglavlja pet, 17, 31 ili 34, ovde se otvaraju poglavlja „1990. i 1991“. Tako je, podseća Drašković, predsednik Srbije Tomislav Nikolić nedavno najavio i „otvaranje ratnog poglavlja 1992.“. Drašković je istakao da dejtonska Bosna i Hercegovina nikad nije zaživela i da priča o tome da se ona može mirno raspasti vodi „u isti onaj mirni put koji nam se desio 1992. godine“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari