Drecun: Ne žuriti sa rešenjem za Kosovo 1Foto: Screenshot

Predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je danas da ne treba žuriti sa rešenjem za Kosovo, bez obzira što Evropska unija insistira da do normalizacije odnosa Beograda i Prištine dođe pre isteka mandata evropske komesarke za spoljnu politiku i bezbednost Federike Mogerini.

Kompromis je jedino rešenje u situaciji kada je dijalog Beograda i Prištine u prekidu, a Brisel želi sporazum što pre, rekao je Drecun za RTS.

Prema njegovim rečima, izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da smo miljama daleko od dogovora znači da Priština nije spremna na kompromis, već želi da nametne svoje interese.

Dobro je što većina zemalja EU koje podržavaju takozvanu nezavisnost Kosova uviđa da ovakva situacija može da vodi samo u nove sukobe i da je potreban dogovor, istakao je Drecun. On smatra da je neophodno oživeti i nastaviti dijalog i postići kompromis. Zbog toga je neophodno da svoju ulogu odigraju oni koji imaju najviše utiucaja na Prištinu, a pre svega Vašington, rekao je Drecun.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari