DS: Dan zastave se obeležava bez pijeteta prema nacionalnim obeležjima i istoriji 1Foto: EPA-EFE/ MARKO DJOKOVIC

Demokratska stranka (DS) čestitala je danas građanima Srbije i drugih zemalja koje ga obeležavaju Dan zastave, istovremeno optužujući vlast da taj praznik obeležava „napadno i nedostojanstveno“ i da ga „zloupotrebljava za vulgarnu političku propagandu“.

DS navodi da „sadašnja vlast nije izmenila postojeći Zakon o praznicima i u taj propis unela i praznik koji danas slavi tako napadno, nedostojanstveno i bez pravog pijeteta prema nacionalnim obeležjima i istoriji“.

„Demokratska stranka želi svim građanima Srbije i svima koji vole Srbiju da naredni 15. septembar dočekamo u ponovo oslobođenoj zemlji, u kojoj neće kriminalci i mafija određivati šta je patriotizam i u kojoj će se državna zastava koristiti i isticati na zakonit i primeren način. Pogotovo zbog toga što je za Dan zastave uzet dan proboja Solunskog fronta, jednog od najvećih podviga i pobeda srpske vojske i države u istoriji“, navodi se u saopštenju.

DS je osudila način na koji je aktuelna vlast danas obeležila „novoproglašeni praznik“, navodeći da je Dan zastave iskorišćen da bi se „svetli trenuci nacionalne prošlosti zloupotrebljavali za vulgarnu političku propagandu i napade na političke neistomišljenike“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari