DS: Incident na promociji Šešeljeve knjige i povratak Gorana Davidovića u Srbiju nisu slučajnost 1Foto: FoNet/Božidar Petrović

Demokratska stranka (DS) ocenila je danas da incident na promociji knjige Vojislava Šešelja u Beogradu i vest o povratku u Srbiju vođe zabranjene organizacije Nacionalni stroj Gorana Davidovića, „nisu slučajnost“.

DS je u saopštenju ocenila da su „omalovažavanje žrtava, promovisanje zločina i zločinaca svih vrsta, fizički obračun sa neistomišljenicima i brutalno verbano etiketiranje, postulati politike koja se poslednjih skoro osam godina sprovodi u našoj zemlji“.

„U Srbiji su više nego ikad aktuelne teme marginalnih političkih opcija, a sve pod plaštom lažne brige za ‘reprezentativniji parlament i zastupljenost različitih političkih opcija’ iza čega se zapravo krije želja da se jednopartijskom monopolu dodaju politički ukrasi koji legitimizuju autokratsku vladavinu i relativizuje činjenica da je opozicija proglasila bojkot“, stoji u saopštenju.

Dodaje se da stavljanjem „takve politike i takvih ljudi u prvi plan, Aleksandar Vučić na političkoj sceni promoviše nekog pored koga može da izgleda prihvatljivije“.

Sinoć je na promociji knjige „U Srebrenici nije bilo genocida“ lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja došlo do incidenta kada su aktivisti nekoliko nevladinih organizacija pokušali da uđu u salu beogradske opštine Stari grad i okupljenima podele Dosije Fonda za humanitarno pravo „Zločini nad Hrvatima u Vojvodini“.

Aktivisti i simpatizeri radikala im nisu dozvolili da prisustvuju promociji i izbacili su ih iz prostorija opštine Stari grad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari