DS: Korupcija je i cilj i motiv vladajućeg režima 1Foto: Demokratska stranka/Ds.org.rs

Pokrajinski odbor Demokratske stranke (DS) optužio je vlast u Vojvodini, predvođenu Srpskom naprednom strankom (SNS), da “presipa” novac iz pokrajinskog budžeta svojim funkcionerima i pristalicama, i to uz pomoć javnih konkursa za dodelu bespovratnih sredstava.

O tome, kako je navedeno, svedoči i poslednji primer, kada je blizu dva miliona dinara na konkursu dobio zamenik gradonačelnika Novog Sada i funkcioner SNS-a Srđan Kružević.

Njemu je ta sredstva dodelio Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, o čemu je nedavno pisao Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE, www.voice.org.rs).

Kružević je, navodi DS, „jedan od najvažnijih operativaca SNS-a u Vojvodini“, a pare iz pokrajinskog budžeta je dobio na Konkursu za dodelu bespovratnih sredstava za opremanje stočarskih farmi.

„Kruževića je šira javnost mogla da upozna nedavno u Pančevu, kada je predvodio grupu od oko 20 ljudi sa fantomkama, koji su ometali govornike na protestu ‘Jedan od pet miliona’“, naveo je u saopštenju predsednik Pokrajinskog odbora DS-a Nebojša Novaković.

On je podsetio da Kružević nije prvi koji je uz pomoć “SNS korupcije” dobio novac iz vojvođanskog budžeta.

“Poslanik u Skupštini Srbije Marijan Rističević u dva navrata je takođe dobijao pare iz pokrajinskog budžeta kroz Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu. Posebno skandalozan je bio konkurs raspisan krajem 2017. godine, koji je trajao samo četiri dana, a za koji je i pre nego što je objavljen, predato više prijava na Pisarnici Pokrajinske vlade”, naveo je Novaković.

On je podsetio da je „režim Aleksandra Vučića je osvojio vlast zahvaljujući priči da će iskoreniti korupciju u zemlji. Pokazalo se da se oni za vlast nisu otimali kako bi progonili one koji su se o vlast nezakonito okoristili, već da bi se okoristili i oni sami. Ako nekom nije bilo jasno zašto Rističević onako žestoko brani vlast i prostački napada opoziciju u Narodnoj skupštini, sad to može lako da shvati. On i njemu slični to rade zbog naših para, a ne zbog svojih političkih uverenja i ideologije“.

„Jedini spas za Vojvodinu i čitavu Srbiju od te pošasti je da stranke opozicije i građani, udruženi i organizovani, što pre smene vlast na lokalnom, pokrajinskom i državnom nivou“, poručio je Novaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari