DS: Nadležni da reaguju povodom pretnji nastavnici 1

Policija i tužilaštvo najhitnije da reaguju povodom zastrašujućih pretnji upućenih nastavnici Visoke medicinske škole u Ćupriji, saopštila je Demokratska stranka.

„Dok nastavnice ostaju bez posla a protivzakonito se angažuju poslanici i funkcioneri SNS-a, nadležni organi ne reaguju a  direktor škole, umesto da postupi po rešenju Prosvetne inspekcije koja je zaključila da su funkcioneri SNS-a protivzakonito angažovani, preti jednoj od nastavnica, Sunčici Ivanović, koja je pretnje prijavila policiji, PU Jagodina, PS Ćuprija još 18. oktobra“, navodi se u saopštenju Demokratske stranke.
Šta treba da se desi pa da policija reaguje na reči da je direktor „formirao od ruku pištolj i pokazivao kako se obračunava sa neprijateljima“, upitali su iz DS-A.
Pitaju i „Šta su nadležno Tužilaštvo i policija uradili povodom ovih navoda“, „Koji su postupci pokrenuti“, „Koliko tačno dana, nedelja i meseci treba da prođe da bi policija reagovala“.
„Ministar unutrašnjih poslova je, nastavnicama i svim građanima dužan jasan i hitan odgovor na pitanje – koga štiti policija – nastavnice kojima se preti ili direktora koji brutalno preti dok protivzakonito angažuje poslanike SNS-a“, zaključuje u saopštenju DS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari