DS: Osuda opasnog propagandističkog napada na nedeljnik NIN 1Foto: Demokratska stranka

„To je možda i najužasniji gest u istoriji bilo koje vlasti, u kampanji protiv jednog medija. Bez obzira ko stoji iza ove akcije“, navode iz DS.

Kako ističu, naročito je gnusno što se u kontekst jedne od najprestižnijih književnih nagrada u Srbiji i uz fotografiju glavnog i odgovornog urednika NIN- a, stavlja ubica premijera Zorana Đinđića.

„Nije suvišno podsećati sve koji pokušavaju da relativizuju situaciju u Srbiji po pitanju medijskih sloboda, da je stanje ne iz dana u dana, već iz sata u sat sve gore“, navode demokrate.

O tome koliko je, kako dodaju, i ovaj jezivi noćni propagandistički čin opasan i koliko predstavlja crtanje mete na čelu Milanu Ćulibrku, svim novinarima NIN – a i svima koji se u Srbiji drznu da podignu glas protiv aktuelnog režima, suvišno je milioniti put govoriti.

Po njima jasno je da je sinoćno oblepljivanje Novog Sada odgovor ne na naslovnicu prethodnog broja NIN – a, već pokušaj ućutkivanja o aferi ‘Krušik’, o kojoj se u ovom nedeljniku permanentno askrinkava jedna od najvećih korupcionaških afera.

DS insistira da se sa praksom lepljenja selotejpa na usta neistomišljenicima i crtanja meta na njihovim čelima, od strane režimske medijske mašinerije, istog momenta prestane.

Međunarodne organizacije pozivaju da hitno upotrebe svoj uticaj i spreče dalje gušenje slobode govora u Srbiji.