DS pita Ružića kako je teoretičarka zavere izabrana za profesora Univerziteta 1Foto: Demokratska stranka/Ds.org.rs

Demokratska stranka (DS) pozvala je danas ministra prosvete Branka Ružića da objasni kako je Mila Alečković izabrana u zvanje vanrednog profesora Filozofskog fakulteta Univerziteta u Prištini, iako je komisija konstatovala da ne ispunjava tražene uslove.

Ta stranka je saopštila da je Alečković „poznata teoretičarka zavere“ i da u javnosti tvrdi da nošenje maske izaziva pneumoniju, da su PCR testovi lažni i opasni, a da je cilj vakcinacije redukcija populacije“.

U saopštenju DS podseća da je prošle godine Filozofski fakultet Univerziteta u Prištini raspisao konkurs za izbor u zvanje redovnog profesora za užu naučnu oblast Psihologija, na koji se prijavila samo Alečković, ali da je komisija u izveštaju konstatovala da ona nema publikovan nijedan naučni rad na SCI listi i da je u prijavi navela pet heterocitata svojih radova „koji nisu heterocitati, jer je jedan naveden u televizijskoj emisiji, a četiri u master i diplomskim radovima njenih studenata“.

„Konstatovano je da Alečković nema ni dovoljno radova u vodećim časopisima nacionalnog značaja, a posebno je zanimljivo da su sva tri priložena rada iz te kategorije publikovana u Zborniku radova koji izdaje fakultet na kome i predaje“, navela je DS.

Kako je DS dodala, na kraju izveštaja je komisija predložila da se kandidatkinja Alečković izabere u zvanje vanrednog profesora, što je izborno veće fakulteta i potvrdilo, iako Filozofski fakultet nije raspisao konkurs za to zvanje, nego za zvanje redovnog profesora.

„Da li ova vlast na ovaj način nagrađuje pobornike raznih teorija zavere koji svakodnevno kroz lažne informacije dovode u opasnost zdravlje svih građana Srbije? A ovih dana upravo Srbija je po broju dnevno obolelih od kovida u evropskom i svetskom vrhu“, upitala je DS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari