DS podržala protest Policijskog sindikata Srbije 1

Demokratska stranka (DS) pozvala je gra]ane da podrže današnji protest Policijskog sindikata Srbije (PSS) u Beogradu navodeći da je toj sindikalnoj organizaciji rukovodstvo Ministarstva unutrašnjih poslova „nezakonito“ osporilo reprezentativnost.

Predsednik stranačkog Odbora za bezbednost, odbranu i vanredne situacije Sreto Malinović naveo je u saopštenju da je PSS „već duže vreme podvrgnut pritiscima i radnjama kojima mu se ometa i onemogućava delovanje“.

„Demokratska stranka će nastaviti da podržava sindikalnu borbu i da se zalaže za sprečavanje daljeg urušavanja državnih institucija politikantskim i nezakonitim odnosom njihovih čelnika, posebno u tako osetljivom sektoru kakav su bezbednost i odbrana“, naveo je Malinović a preneo DS.

Policijski sindikat Srbije održaće danas u 16 časova drugi protest ispred sedišta MUP-a na Novom Beogradu zbog odluke rukovodstva tog resora da im kako su naveli, „protivzakonito otme reprezentativnost“.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je nedavno saopštilo da PSS više nije reprezentativan, jer je proverom utvrdjeno da taj sindikat ima manje od 15 odsto zaposlenih u MUP-u što je kako se navodi, zakonski minimum.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari