Foto: Demokratska stranka/Ds.org.rs

„Kontinuirani pritisci, verbalne pretnje, uvrede i kampanja koja je podstaknuta i pokrenuta od najviših predstavnika aktuelnog režima mora biti obustavljena i sankcinisano svako nastojanje da se adresa svih redakcija preseli na Andrićev venac i kabinet predsednika. Sa reči se u klimi koja je stvorena i atmosferi bez prava na dijalog prelazi na nedela. Agresija i brutalnost samo su metastaze politike koja promoviše prebrojavanje, imenovanje i proglašavanje neistomišljenika za neprijatelje“, navodi se u saopštenju.

DS je navela da je vlast koja godinama izriče zabrane i pretnje i opoziciju naziva izdajnicima i kriminalcima, otvorila prostor za korišćenje svih anticivilizacijskih, nedemokratskih i neljudskih metoda u bespoštednoj borbi da se zadrži.

„Nije svaki kriminal inspirisan političkim zbivanjima, ali je svaka pojavnost kriminala dokaz podsticaja dobijenog od aktuelnog režima koji nezakonitost i silu nesprečavanjem koristi. Utvrđivanje odgovornosti ne sme se okončati objavljivanjem imena i hapšenjem počinioca, proces se završava kada se oslobode gradjanke i građani, država i društvo postanu slobodni, zaštićeni vladavinom prava, a ne stranačkom pripadnošću i lojalnošću vođi“, dodaje se u saopštenju.

Povezani tekstovi