DS: Pretnje otkazom Dragani Rakić 1Foto: Wikipedia

Demokratska stranka saopštila je da je najoštrije osuđuje pretnje otkazom, konstantan pritisak, sraman pokušaj ljudske i profesionalne degradacije Dragane Rakić, potpredsednice te stranke od strane SNS.

„Tamo gde se množi laž, najavljuje se tiranija ili se ona nastavlja, pokazuju nam primeri iz Vršca i drugih sredina u kojima se ustoličuje politička podobnost kao jedini kriterijum, znanje, moralni i ljudski integritet potiru, a sloboda mišljena negira. Svaka laž ne može obmanu produžavati doveka, ali može svakodnevicu zatrovati, ljudske živote otežati. U ime režima Aleksandra Vučića rade se i izgovaraju monstruozne laži o ljudima, Dragani Rakić možda i ponajviše zato što joj nijedna nije porobila um, pokorila savest i primorala da se odrekne ideje i vizije,“ navodi u saopštenju Demokratska stranka.
Dodaju da se potpredsednica Demokratske stranke u svom ukupnom delovanju nikada nije zaklanjala iza stranke, drugih ljudi, tuđeg stava.
„Dragana Rakić ni svojoj porodici, sebi, ni narodu kojem pripada ne želi zlo, već bira aktivno suprotstavljanje. U svoje ime i u ime onih koji još broje koliko je ostalo do njih i do potpunog sumraka uma, ideologije i morala. Koju poruku čauši Vučićevi u lokalnom vršačkom parlamentu šalju?  Naredbodavni ton, uvrede kao sadržaj i progon kao metod? Dezauvisanje parlamenta, dijaloga i tolerancije?“ ističe se u saopštenju.
Nije reč o tome da je Dragana Rakić stručnjak, žena i majka, reč je o tome da su SNS čelnici koji mržnju šire i sprovode neljudi koji žele i sve druge kao sebe same svesti na člansku knjižicu, navodi DS.
Zahtevamo od najviših organa vlasti da se odrede prema najbezočnijem primeru dirigovane autokratije koji je demonstrirao Nenad Baroš, predsednik Skupštine opštine Vršac uslovljavajući podršku kulturi grada i insititucijama odstranjivanjem faktičkim i stvarnim Dragane Rakić, poptredsednice Demokratske stranke, navode iz DS-a.
„Puna su vam usta laži o zaštiti žena, prilika je da jednu časnu, poštenu, umnu i radnu zaštite od pretnje nezakonitim otkazom koja stiuže sa jedine adrese na kojoj zakon ne važi“, zaključuje Demokratska stranka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari