DS: Skandalozna odluka Ministarstva da se kapaciteti domova prepolove 1Foto: N1

Demokratska stranka ocenila je danas da je skandalozna i neprimenjiva odluka Ministarstva prosvete kojom je predviđeno da se kapaciteti domova prepolove, da učenici svakog vikenda moraju da putuju kući i najava da će realizacija ovog uputstva biti strogo praćena.

Situacija u kojoj se nalaze učenici, njihovi roditelji i zaposleni u učeničkim domovima direktna je posledica nebrige i nezainteresovanosti Ministarstva prosvete, a ne pandemije, ističe se u saopštenju DS.

Ministarstvo prosvete bilo je dužno da reaguje na vreme i da osmisli strategiju, koja bi omogućila nesmetano funkcionisanje nastave, život u domovima i sigurnost dece i prosvetnih i pedagoških radnika, na šta je Resorni odbor Demokratske stranke za prosvetu više puta upozoravao u proteklim mesecima.

„Samo zato što ministar Šarčević i Ministarstvo prosvete nisu na vreme preduzeli neophodne korake, mi danas decu, roditelje i zaposlene izlažemo dodatnom stresu, naporu, finansijskim izdacima i zdravstvenim rizicima. Potpuno je skandalozna odluka da učenički domovi u septembru moraju sami da osmisle kako će da smanje svoje kapacitete i pred njima je definitivno nemoguć zadatak – da usklade potrebe svih učenika sa različitim rasporedomu školama, uz smanjene smeštajne kapacitete dok je školska godina već u toku,“ izjavio je Želimir Popov, predsednik Resornog odbora DS za prosvetu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari