DS: Stefanović da objasni svoju ulogu u kupovini "Šumadije" 1Foto: Preentscreen RTV

Posle afere sa trgovinom oružjem, postavlja se pitanje uloge oca ministra Nebojše Stefanovića u demoliranju i preprodaji hotela Šumadija u Beogradu, navodi se u saopštenju Demokratske stranke.

Prema navodima medija i samog vlasnika hotela otac ministra unutrašnjih poslova Branko Stefanović aktivno je učestvovao u pregovorima oko kupovine hotela posle čega je došlo do upada maskiranih huligana i demoliranja ulaza hotela bezbol palicama i sekirima, saopšteno je iz Demokratske stranke.
Oni su dodali da zahtevaju od ministra Stefanovića da se ne krije iza funkcije, kao i da javnosti i tužilaštvu pruži sve informacije o svom i učesću svoga oca u ovom incidentu.
„Svedoci smo sveopšteg porasta kriminaliteta u Srbiji, od skoro svakodnevnih mafijaških likvidacija do pretnji političkim neistomišljenicima i očigledne nesposobnosti i nemoći ministra Stefanovića i njegovih saradnika da se upuste u borbu sa njim“, ističe se u saopštenju.
Iz DS navode i da sa velikom zabrinutošću se pitaju kakvu poruku šalje Ministrastvo unutrašnjih poslova kriminalnim krugovima u zemlji ako je i sam ministar umešan u kriminogene aktivnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari