DS: Udar na Lutovca po scenariju primenjenom u Savamali 1Foto: Beta/DS

Demokratskoj stranci (DS) priprema se identičan scenario koji je primenjen kad je, uz amin državnih organa, rušeno u Savamali, rekla je Dragana Rakić, potpredsednica DS.

„Nekolicina ljudi, uz podršku Radoslava Milojičića – ‘Kene’, Srpske napredne stranke (SNS) i celokupne državne aparature sprema se da u jednom bezakonitom činu izbriše Zorana Lutovca kao ovlašćeno lice Demokratske stranke. Po našim saznanjima, već je dogovoreno upisivanje nekog novog ovlašćenog lica u ministarstvu Branka Ružića“ – ministra javne uprave Srbije, rekla je Rakić, prenosi DS.

Navela je da je „nelegalno sazivanje Glavnog odbora te stranke za 17. maj farsa kojom se diže tenzija da se izvrši pravno nasilje u DS-u i da se, nasilno i mimo volje članova, preuzme stranka, u identičnom scenariju koji se desio u Savamali“.

„Ono šte se desilo u Savamali u izbornoj noći, sada pokušavaju da urade Demokratskoj stranci, jer znaju da je jedini način da preuzmu DS uz suzpenziju celokupne pravne države, a ako uspeju u tome, to znači da se to sutra može desiti ne samo političkoj stranci, već i nečijoj firmi i u nečijoj kući“, navela je Rakić.

DS u saopštenju dodaje da se povodom ovih saznanja već obratili Evropskom parlamentu, kao i Ministarstvu javne uprave, i da će nastaviti da na sve moguće načine traži pravnu zaštitu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari