DS: Utvrditi odgovornost za infekciju u GAK "Narodni front" 1Foto: DS

Pojava intrahospitalne infekcije u jednoj od najznačajnijih bolnica u Srbiji je veoma zabrinjavajuća. Postavlja se pitanje šta je dovelo do ove infekcije, izjavila je Tatjana Vešović iz Demokratske stranke, specijalista ginekologije i akušerstva u Opštoj bolnici Vršac, povodom intrahospitalne infekcije u GAK „Narodni front“.

Ona se pita da li je to posledica nedostatka lekova, sanitetskog materijala i sredstava za dezinfekciju, ili nedostatka kadrova, lekara, medicinskih sestara i spemačica?
„Koliki je nivo higijene u bolnicama? Ako pacijentkinje i novorođenčad nisu bezbedna u tako renomiranoj bolnici kao što je GAK postavlja se pitanje u kakvim uslovima se porađaju žene u malim bolnicama i porodilištima širom Srbije? Nažalost, bolničke infekcije nisu retka pojava kod nas, a preciznu statistiku o ovom problemu verovatno nema ni Centar za javno zdravlje Batut, jer bolnice ne prijave uvek pojavu infekcije na svojim odeljenjima“, navodi se u pisanoj izjavi Vešović.
Demokratska stranka u saopštenju zahteva da se o problemima u društvu govori na osnovu činjenica, te da se nikako ne sme dopusti senzacionalizam, ili dominantno prisutan nekritički odnos.
Pojava poput zabeležene na GAK „Narodni front“ je nešto što iziskuje stručnije postupanje, mimo dnevnog komentarisanja, zataškavanja ili reletivizovanja, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari