DS Užice: JKP Duboko u minusu, vozni park u rasulu 1Foto: N. Kovačević

 Demokratska stranka u Užicu je upozorila javnost na loše poslovanje Regionalnog centra za upravljanje otpadom JKP Duboko, čije sedište je u tom gradu, a čiji osnivači su devet lokalnh samouprava u Zlatiborskom i Moravičkom okrugu.

Uz isticanje da je „sunovrat tog preduzeća počeo 2013. godine kada je pao u ruke DSS-a“, te da je „2021. godine doživeo vrhunac propadanja pod parolom „Za našu decu“, u saopštenju DS podseća na to da je „pre dvadesetak dana, gradonačelnik Čačka (jedne od lokalnih samouprava koja je osnivač Dubokog), javno najavio smenu „menadžmenta“ tog JKP, zbog nagomilanog otpada na transfer stanici u tom gradu“.

„Direktor deponije je kao glavni razlog naveo pandemiju i smanjen broj vozača, ali istina je na drugoj strani. Vozni park JKP Duboko je u rasulu. Kamioni su na izdisaju, prikolice neispravne, a vozači su primorani da sednu za volan, svesni mogućih posledica“, saopštio je užički odbor DS.

Navodi se da je „najavljen štrajk upozorenja“, da su „vozači uputili dopis inspekciji rada, u kome se žale da se nad njima vrši mobing, da rade prekovremeno, jer nemaju prikolice i da su oni sa takvim voznim parkom bombe na putu“.

„Očigledno je da se najveća briga vodi o službenom automobilu, u kome se vozi direktor u privatne svrhe i bez kontrole. Javno je objavljeno da je JKP Duboko 2020. godinu završilo sa debelim minusom, a kako i ne bi kada direktor ne izlazi iz suda i novac građana Užica i ostalih osnivača troši na advokate i sudske takse u sporovima koje redom gubi“, piše u sapštenju.

Demokrate pitaju „do kada će o ovom ogromnom problemu da se ćuti, koliko još ima mesta za deponovanje otpada na deponiji, te zašto za osam godina nije ništa urađeno na proširenju tela deponije?“

„Ko čuva direktora, koji nije sposoban da odogovori zahtevima ovako složenog sistema? Da li je gradonačelnica upoznata sa ovim problemima ili čeka da se stvari reše same od sebe, odnosno da nam ih reši Čačak? Možda jednog dana i dobijemo odgovore, ali znajući da sistem ne funkcioniše, načekaćemo se, ako nas smeće na zatrpa“, zaključuju demokrate u svom saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari