DS: Vučić i ostali iz vlasti su glavni inspiratori napada na medije 1Foto: Demokratska Stranka

Potpredsednica Demokratske stranke (DS) Tatjana Manojlović ocenila je danas da su inspiratori napada na ekipe TV N1 koji su izveštavali sa skupa na kojem se „navodno“ protestovalo zbog obavezne vakcinacije, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ostali iz vlasti koji godinama optužuju te novinare da su strani plaćenici.

Prema njenim rečima, hajka protiv nezavisnih medija koju vodi predsednik Srbije je „simptom“ njegovog odnosa prema medijima uopšte, o kojem svedoči i „skandalozna izjava o tome kako je navodno ‘molio stranačke kolege da opoziciji daju RTS’, kao da je Radio televizija Srbije njegovo privatno vlasništvo“.

„Napad na novinara Filipa Đurića, koji je pogođen jajetom, te ometanje ‘živog’ prenosa sa lica mesta i sprečavanje novinarke Vanje Đurić da se uključi u televizijski program, ukazuje na ideološke i druge veze nekih učesnika tog skupa sa vladajućim režimom“, kazala je Manojlović.

Potpredsednica DS-a je istakla da je „glavni slogan sinoćnog skupa ‘Sloboda ili ništa’ ukraden od Demokratske stranke, koja pod tim sloganom već godinama unazad učestvuje i poziva na proteste protiv sadašnje vlasti“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari