DS: Vučić zadužio Srbiju 10 milijardi evra 1Foto: Logo

Aleksandar Vučić obmanjuje javnost o zaduženosti zemlje. Rezultat njegove vlasti je 10 milijardi duga duga više i duplo više kamata koje otplaćuju građani Srbije, navodi Demokratska stranka.

„Kada je preuzeo vlast, 2012. godine, javni dug Srbije je bio oko 14 milijardi evra, a juče se predsednik pohvalio sa 24 milijarde evra javnog duga. Iz Zakona o budžetu, takođe se vidi da su planirani rashodi za otplatu kamate 2012. godine bili 583 miliona evra, 2017. godine čak 1 milijardu, a ove godine 950 miliona evra, navodi se u saopštenju DS.
Dodaju da je to je samo jedan, vrlo jasan parametar propasti do koje nas je dovela SNS.
„Zloupotrebom statistike i institucija, Vučić već godinama obmanjuje građane, u broju nezaposlenih, BDP, javnom dugu, ali svaki građanin Srbije oseća na svojoj koži i i u svom novčaniku da je stanje u zemlji mnogo gore nego 2012. godine, kada je SNS preuzela vlast i privatizovala državnu kasu“, navodi DS.
Podaci stranih institucija, kako navodi DS, govore da se iz Srbije u poslednjih pet godina iselilo skoro pola miliona stanovnika, da je preko 100.000 građana uzelo državljanstvo drugih država, da 1.200 srpskih sela ima manje od 20 stanovnika.
„Preko 30 odsto opština u Srbiji i 25 odsto javnih preduzeća je pred bankrotom, a troškovi prosečnog domaćinstva u periodu  Vučićeve vlasti porasli su za 63 odsto“, dodaje se u saopštenju DS. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari