DS: Za Vučića interes stranih investitora ispred interesa građana 1Foto: Demokratska stranka/Ds.org.rs

Demokratska stranka (DS) saopštila je da će režim predsednika Aleksandra Vučića i „zvanično suspendovati pravni poredak države Srbije i oteti državu u potpunosti iz ruku institucija i građana ukoliko danas bude usvojen predlog izmena Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima“.

„Tako će režim moći da proizvoljno odredi stopu poreza koju strani investitor u Srbiji treba da plaća, da ga oslobodi obaveze pribavljanja saglasnosti na studiju o proceni uticaja na životnu sredinu i da samostalno odluči o brojnim drugim pogodnostima“, ocenio je predsednik Resornog odbora DS za rudarstvo i energetiku Goran Vasić u pisanoj izjavi.

Kako je naveo, „prema predlogu koji se nalazi na dnevnom redu Skupštine, predstavnici Vlade bi imali pravo da sa investitorima zaključe investicioni sporazum kojim bi se uredile pogodnosti koje će investitor uživati, iako Srbija već ima zakone i propise koji definišu ove odnose“.

„Da su odnosi sa stranim investitorima već danas u najmanju ruku sumnjivi, imali smo priliku da vidimo u Smederevu, Zrenjaninu, Boru i mnogim drugim gradovima, a usvajanje ove izmene zakona samo bi ozakonilo nezakonito delovanje političara na vlasti“, naglasio je Vasić.

Danas je započela rasprava u o setu energetskih zakona u skupštini, više možete pročitati ovde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari