DS zahteva parlamentarne izbore, formiran izborni štab 1

Demokratska stranka poziva vlast da raspiše i parlamentarne izbore zajedno sa predsedničkim kako bi se zaustavio haos u zemlji, zaustavilo dalje propadanje i Srbija vratila na put razvoja i modernizacije.

„Nakon sedamnaest godina iznova imamo zveckanje oružjem, predsednika koji bi decu da šalje u rat, ministre koji se slikaju sa ubicama, kriminalce koji vežbaju na vojnim poligonima, dok vojska protestuje zbog nikada goreg materijalnog i profesionalnog stanja. Jedini način da zaustavimo haos u Srbiji jeste da Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić odu u političku penziju“, navodi se u saopštenju Demokratske stranke.

Kako je navedeno, „živimo u državi u kojoj su više nego ikada ugrožene osnovne vrednosti na kojima se zasniva moderna, otvorena i građanska zemlja. Pravna država je u kolapsu, ekonomija se nalazi na izdisaju, dok na svim nivoima državne uprave imamo neviđenu korupciju. Srbija ne sme više biti talac vladavine jednog čoveka i zato pozivamo na parlamentarne izbore. Moramo da iskoristimo priliku na aprilskim izborima i zaustavimo haos u Srbiji“.

Demokratska stranka je na jučerašnjoj sednici predsedništva formirala i izborni štab koji će zajedno sa saradnicima Saše Jankovića raditi u predstojećoj kampanji. Centralnim izbornim štabom Demokratske stranke rukovodiće predsednik DS Dragan Šutanovac. Radoslav Milojičić biće koordinator izbornog štaba, dok će Igor Salak biti šef štaba za Vojvodinu, Balša Božović za Beograd i Miodrag Stanković za Centralnu Srbiju. Biće formirana i 22 okružna i 160 opštinskih izbornih štabova sa više od 20.000 aktivista DS.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari