DS zatražila informacije od BIA o slučaju Ivanović 1Foto: EPA-EFE/Djordje Savic

Poslanička grupa Demokratske stranke (DS) zatražila je danas od predsednika Odbora za kontrolu službi bezbednosti da odgovori da li je Oliver Ivanović u periodu oktobar – decembar 2017. godine bio u sedištu Bezbednosno- informativne agencije (BIA) i prijavljivao ugrožavanje svoje bezbednosti.

U dopisu se pita i da li je tada o obavljenom razgovoru sačinjena službena beleška, kao i da li je BIA na osnovu informacija dobijenih od Ivanovića o ugrožavanju njegove bezbednosti preduzela neke aktivnosti radi njihove provere.

Da li je BIA o toj službenoj belešci obavestila Tužilaštvo za organizovani kriminal, a u vezi sa istragom o ubistvu Ivanovića, stoji u zahtevu DS. Zbog toga poslanik Balša Božović, koji je potpisao dopis, predlaže Odboru za kontrolu službi bezbednosti da od BIA zatraži da u što kraćem roku dostavi podatke i informacije na postavljena pitanja, kao i službenu belešku.

Tražene podatke, informacije i službenu nbelešku potrebno je dostaviti kako bi Odbor za kontrolu službi bezbednosti kontrolisao i nadzirao ustavnost i zakonitost rada službi bezbednosti, obrazlaže DS. Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine u Kosovskoj Mitrovici ispred sedišta svoje stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari