DS Zrenjanin: Ni informacije, ni zaštite 1Zrenjanin Foto: M. Pudar

Gradski štab za vanredne situacije doneo je dve naredbe kojima je ograničeno radno vreme ugostiteljskih objekata i nošenje maski u svim zatvorenim prostorima postalo obavezno, ali nijedan stvaran korak nije preduzet da se građani Zrenjanina informišu a potom i zaštite, navodi zrenjaninski DS.

Pored informisanja, neophodno je da se u što kraćem roku preduzmu stvarne mere prevencije i time zaštite građani i medicinsko osoblje.

– Građani su zbunjeni i uplašeni. U nacionalnim medijima se govori o neslaganju i skrivanju broja obolelih i preminulih od koronavirusa, a u Zrenjaninu da su kapaciteti našeg infektivnog odeljenja već sad iscrpljeni. Vratili smo se tamo gde smo bili pre pet meseci, da o stanju u Zrenjaninu ne znamo ništa, sem onoga što poneki lokalni funkcioner objavi na svom privatnom Fejsbuk profilu. Zastrašujuće je što lokalna vlast misli da nije ni dužna da podeli informacije sa nama, iako uredno prima platu  – izjavila je Alisa Kockar.

Ona poručuje da Zrenjanin ne sme biti bez vode čak ni na 2 minuta, osnovna sredstva zaštite moraju biti obezbeđena za sve, određenu količinu maski i rukavica treba podeliti na kućne adrese, a kanistere sa sredstvom za dezinfekciju postaviti na više lokacija u gradu i u svim selima bez izuzetka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari