DSS formira novi pokret za izbore, sa njima i predsednik Vojnog sindikata Srbije 1Foto: Logo

Demokratska stranka Srbije (DSS) definitivno izlazi na parlamentarne izbore, a početkom novembra formiraće novi pokret koji će okupiti viće lokalnih političkih organizacija, piše Blic.

Novom pokretu, kako piše list, pristupiće i predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić, a glavne tačke okupljanja biće obračun sa partijskom državom i promena izbornog sistema kako bi gradjani mogli da biraju svoje predstavnike po imenu i prezimenu, a ne preko partijskih lista.

Predsednik DSS Miloš Jovanović rekao je da se radi o dosta širokom okupljanju i da je to logičan nastavak onoga što je do sada uradio za DSS.

„U situaciji kada je Kija Kockar postala politički analitičar ili kada neko pokušava da odbrani Stari most koji su Nemci sagradili 1942. godine, neko mora da napravi iskorak i to da reši. Novi pokret će okupiti značajan broj ljudi koji kao i mi misle da je potrebna potuna promena sistema“, naveo je Jovanović.

On je rekao da je gradjanima dosadilo da biraju izmedju sadašnjim i budućih ministara.

„Mi pokušavamo da ih ponudimo novu, treću mogućnost“, rekao je Jovanović.

Prema pisanju Blica u novom pokretu oko DSS-a biće lokalna organizacija iz Kraljeva koju vodi Ivan Matović, Pokret za život Zlate Djerić, Grupa eksperata za preporod (GEPS) Jovana Filipovića i neki drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari