DSS: Hitno ispitati poslove oko jelke 1

Gradski odbor Demokratske stranke Srbije poziva nadležne da hitno ispitaju sve poslove koje sa Gradom Beogradom ima firma „Keep light“.

„Podsećamo da je od pomenute firme, Sekretarijat za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima grada Beograda, kupio najskuplju novogodišnju jelku na svetu, koja je koštala 83.000 evra a postavljena je tri dana pre nego što je doneta odluka o dodeli ugovora. Ista firma je dobila i posao nabavke praznične rasvete, koju građani Beograda u šali nazivaju polugodišnja, a ne novogodišnja rasveta jer se postavlja u oktobru, a uklanja tek u aprilu“, navodi se u saopštenju.

JKP ˮJavno osvetljenjeˮ je za nabavku ove rasvete u 2016. godini odvojilo 143,9 miliona dinara, za tekuću godinu cifra je još veća i iznosi 170 miliona dinara dok je i sama konkursna dokumentacija za nabavku bila veoma sporna jer su korišćene slike iz kataloga određene firme uz zahtev da ukrasi budu baš takvi, dodaje DSS.

„Na sreću, predstojeći beogradski izbori su šansa da se sadašnja vlast kazni zbog ovakvih, u najmanju ruku ozbiljnih propusta, koji se prave na štetu Beograđana“, kažu još u odboru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari