DSS: Ne nasedati na hrvatski šovinizam 1

Član Predsedništva Demokratske stranke Srbije (DSS) Uroš Janković ocenio je danas da bi članovi Vlade Srbije trebalo da prestanu da odgovaraju na provokacije iz Hrvatske i da usvoje konkretne mere koje će zaštiti vitalne nacionalne i državne interese.

Prvi takav korak je usvajanje Rezolucije o genocidu NDH nad Srbima, Jevrejima i Romima koja treba da spreči reviziju istorije i relativizaciju zločina, koju je DSS predložila pre više od mesec dana, naveo je Janković u pisanoj izjavi.

Umesto što ministri svakog dana daju zapaljive izjave u odnosu na Hrvatsku, od kojih građani nemaju ništa, poslednji je trenutak da se izjasne o predlogu Rezolucije koja bi na institucionalan način dala odgovor na genocid koji je sproveden u NDH, ističe se u saopštenju.

Vreme je da se okrenemo sebi i da ne nasedamo na hrvatski šovinizam, jer, narod nam je gladan, poručio je Janković.

Ministri bi, smatra on, trebalo da se ugledaju na srpske sportiste koji ne komentarišu hrvatske selektore ili njihove igrače, ali ih na terenu pobeđuju.

Janković je ocenio i da gromoglasno ćutanje Evropske unije na povampirenje ustaštva u jednoj njenoj članici, jasno govori da Srbiji ulazak u EU i nije preko potreban i da je stoga opravdan sve veći evroskepticizam.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari