DSS: Neko je odgovoran za vodu u Zrenjaninu 1Foto: M. P.

Ko će i kad snositi odgovornost za propali projekat fabrike vode u Zrenjaninu i kad će se i kako vratiti sredstva od preko 100 miliona dinara koja su iz budžeta „pozajmiljena“ investitoru, kao i kad će se raskinuti ugovor sa investitorom i tražiti adekvatno i dugoročno rešenje za zdravu pijaću vodu glavna su pitanja za sve u Zrenjaninu, navodi Zoran Sandić, predsednik GO DSS.

Posle više godina inicijative i apela od strane našeg odbora da se reč oko Fabrike vode preda struci, odnosno timu stručnih inženjera iz oblasti vodosnabdevanja, lokalna vlast na čelu sa gradonačelnikom i direktorom JKP “Vodovod i kanalizacija“ je to tek nedavno učinila.

Povodom izveštaja Komisije Vodvoda da nova fabrika vode nije ispunila nijedan parameter iz ugovora, on kaže da je napokom struka uzela reč posle više godina inicijative i apela da se problem vode prepusti stručnjacima, odnosno timu stručnih inženjera iz oblasti vodosnabdevanja.

– Insistirali smo i u više navrata ukazivali na sve propuste u ovom tako važnom projektu za naš grad, da se ne pristupa ovom problemu šarlatanski i vodeći se možda ličnim interesima, umesto javnim i da se nenamenski ne troši novac građana subvencionisanjem privatne firme koja, videlo se odmah na početku, i nema zadovoljavajuće reference za rešenje ovog velikog problema. Sad kada su stručnjaci JKP “Vodovoda i kanalizacije“, u čiju stručnost ne sumnjamo, konstatovali da postrojenje za prečišćavanje vode u Zrenjaninu ne ispunjava uslove propisane javnom nabavkom od pre šest godina i da rad postrojenja ugrožava i preopterećuje celokupan sistem vodosnabdevanja Zrenjanina sa izvorištem grada, postavljaju se mnoga pitanja na koje javnost mora dobiti odgovor – navodi Zoran Sandić.

GO DSS i pokret Metla 2020 pitaju da li je rešenje ovog problema u ideji iz 2006. godine o regionalnom vodovodu sa izvorišta u Kovinu za ceo Srednji Banat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari