DSS predstavio Politički trougao 1Foto: DSS

Predsednik Demokratska stranka Srbije (DSS) Miloš Jovanović izjavio je danas da za Kosovo treba održati stanje zamrznutog konflikta, odnosno stanje mirovanja za konačan status pokrajine, uz ocenu da se ono mora, kad-tad, vratiti u ustavni poredak Srbije.

Na konferenciji za novinare u Knez Mihailovoj ulici, Jovanović je predočio da je ta stranka izradila političku platformu – „politički trougao“ kako urediti Srbiju.

Ključne tačke prpograma su stati na put partitokratskoj pošasti, izmeniti izborni sistem, urediti zdravstvo, reindustralizacija Srbije. Ali, da bismo uopšte uređivali zemlju, neophodni su odgovori na dva pitanja – odnosa Srbije prema Evropskoj uniji (EU) i problem Kosova i Metohije. Sa EU imati saradnički, partnerski odnos, ali ne i članstvo, a za Kosovo se boriti, poručio je lider DSS.

Za nas je Kosovo Srbija uvek bilo i uvek će biti, naglasio je Jovanović. Glavni cilj je urediti Srbiju, ponovio je i dodao da je sutuacija u Srbiji ozbiljna i zahteva ozbiljne ljude, što DSS ima. Sa novom platformom DSS će izaći pred građane, danas u Beogradu, potom u Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari