DSS: Prekinuti Briselski dijalog 1

Bez obzira da li se ucene Evropske unije prihvataju odmah ili odloženo, logična posledica politike „Evropska unija nema alternativu“ jeste da se zahtevi uvek ispune, a ishod takve politike je „dobrovoljno odricanje Srbije od Kosova i Metohije i prijem samoproglašenog Kosova u Ujedinjene nacije“, saopštila je danas Demokratska stranka Srbije.

„Politikantsko medijsko batrganje Vlade, kojim pokušava da i dalje zamagljuje istinu o karakteru i neminovnim posledicama briselskih razgovora, postaje tragikomično“, ocenila je ta stranka.

Kako se navodi, direktor kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju „Marko Đurić insistira na tvrdnji da je pokušajem nasilnog oduzimanja Trepče od strane prištinskih vlasti ‘zabijen ekser u mrtvački kovčeg briselskih razgovora’, što, ako zna šta govori, može da znači samo jedno: da su briselski razgovori umrli“.

Za Srbiju bi to bila dobra vest. Međutim, iz svega drugog što je izrekao jasno proizilazi da će Vlada sve učiniti da briselski leš oživi, jer nije spremna da ga sahrani, ističe DSS.

To potvrđuje i najavom da će Vlada Srbije da zahteva sednicu Saveta bezbednosti zbog kršenja rezolucije SB UN 1244 u vezi Trepče, ali da neće da zahteva vraćanje pregovora sa Prištinom pod okrilje Saveta bezbednosti.

Prema oceni DSS, jedina odgovorna odluka Vlade bila prekid procesa evrointegracija i vraćanje pregovora sa Prištinom pod okrilje Saveta bezbednosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari