DSS proslavlja 25 godina postojanja 1

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović podsetio je danas da ta stranka slavi 25 godina postojanja i borbe za nacionalne i državne interese i izgradnju demokratskog društva, ukazujući da je DSS bila dosledna opozicija različitim režimima, ali nikada opozicija narodu i državi.

Period vlasti DSS od 2004. do 2008. godine karakteriše snažan ekonomski rast zemlje, usvajanje novog Ustava Srbije i sprečavanje plana zapadnih zemalja da preko UN obezbede podršku za proglašavanje kosovske nezavisnosti, navodi se u pisanoj izjavi Jovanovića.

Jovanović je napomenuo da je jedna od tekovina vlasti DSS i rezolucija Skupštine Srbije od 26. decembra 2007. kojom je definisano da je Srbija vojno neutralna zemlja koja nikada ne treba da postane član NATO.

Novi DSS koji stvaramo baštiniće državotvornu politiku po kojoj je stranka uvek bila prepoznatljiva, ali će ujedno biti nosilac ideje korenite i preko potrebne promene političkog sistema u Srbiji jer je došlo vreme za novi početak i nove ljude.

Strpljivo, razložno, ali odlučno, počinjemo borbu za bolju, pristojniju i snažnu Srbiju, zaključio je Jovanović.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari