DSS u Novom Sadu anketirao građane o Promenadi 1Foto: R. Balać

Omladina Demokratske stranke Srbije (DSS) u Novom Sadu organizovala je danas akciju u okviru novosnovanog političkog pokreta „Metla 2020“ tokom koje su anketirali građane i pitali ih koje je po njihovom mišljenju najbolje rešenje za probleme sa tržnim centrom „Promenada“ u tom gradu.

Stranački aktivisti građanima su postavljali pitanja kojima su želeli da skrenu pažnju na propuste gradskih vlasti tokom izgradnje tržnog centra, kao i da apeluju da „gradski čelnici sve više pokazuju da štite intes investitora Promenade, a ne javni interes Novog Sada“.

Kako su saopštili aktivisti, od ponuđenih odgovora gradjani su najviše zaokruživali da se od Promenade napravi „veštačko jezero“, da se otvori pogon za „flaširanje vode NE-PI“ (ime firme koja je gradila Promenadu), kao i da se „metlom očisti mulj, lopovluk i korupcija“.

Tržni centar „Promenada“ došao je u fokus javnosti još tokom njegove izgradnje pre godinu dana, kada su se pojavili problemi sa podzemnim vodama i ispumpavanjem tih voda u novosadski kanalizaciju, a mediji su tada izvestili da objekat ima samo privremenu upotrebnu dozvolu.

Danas je tačno godinu dana od otvaranja ovog tržnog centra, a prema podacima Agencije za privredne registre, koje je danas objavio Vojvodjanski istraživačko-analitčki centar (VOICE), „Promenada“ i dalje nema upotrebnu dozvolu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari