DSS: Zaustaviti prodaju PKB 1Foto: DSS

Demokratska stranka Srbije pozvala je danas vlast u Srbiji da odustane od procesa privatizacije Poljoprivrednog kombinata Beograd (PKB) i da poništi tender na koji se javila samo jedna kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Odluka o privatizaciji PKB, koju je vlast potpisala u memorandumu sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) bila je, kako se navodi u saopštenju DSS, „pogrešna“, a sam postupak pobuđuje sumnje.

„Način na koji je sproveden postupak i dobijanje samo jedne ponude, dodatno izaziva sumnju u regularnost samog tendera“, naglašava DSS.

Prema oceni DSS, svako dalje insistiranje na privatizaciji PKB, „značilo bi da Srpska napredna stranka, koja godinama napada i vređa sve bivše vlasti da su izvršile pogrešne pljačkaške privatizacije, danas čini nešto još gore“, rasprodajući najplodniju zemlju, najvrednije resurse i preduzeća od nacionalnog interesa.

„Ne postoji država na svetu, koja razmišlja o opstanku i budućnosti svog naroda, koja tako nešto čini“, poručuje DSS i pita „da li je cilj ove vlasti da naša deca za 10 ili 15 godina jedu hranu sa domaćih oranica ili da se najplodnija zemlja preda arapskom kapitalu, koji će na tom mestu graditi tržne centre ili neki novi Beograd na vodi“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari