Dubravka Stojanović podržala Nebojšu Zelenovića 1Foto: Stanislav Milojkovic

Istoričarka Dubravka Stojanović podržala je opozicioni blok koji se okuplja oko lidera Zajedno za Srbiju Nebojše Zelenovića i predlog za ujedinjenje opozicije u tri tačke – uvođenje novih ljudi u politiku, fokus spoljne politike na Brisel i Vašington i uključivanje u rešavanje kosovskog pitanja.

„U našoj politici nema ideja, pa zbog toga nema ni jasnih poruka biračima. Nema jasnih stavova, nego je sve ‘mož da bidne, ne mora da znači’. Svesti velike poruke na tri ključne tačke je velika novost na našoj sceni“, rekla je Dubravka Stojanović za portal Nova.rs.

„Nova lica su neophodna – stara narod vidi kao luzere, što je pogrešna poruka. Nova poruka mora biti optimistična, okrenuta pobedi. Jasna orijentacija prema EU je važna poruka. Danas nije hladni rat, Srbija nije Jugoslavija, Vučić nije Tito. Nema nesvrstane politike“, dodala je ona.

„Ako sedite na tri do četiri stolice kao mi – ispadate iz igre, niko vam ne veruje. O Kosovu moraju da se čuju različiti glasovi, zakucati se za jedno rešenje koje pritom niko ne prihvata sigurno nije put do rešenja“, ocenila je Stojanović i dodala da smatra da je potrebno da cela opozicija sarađuje u borbi za bolje izborne uslove.

„To je jedini put. Ali sam uvek bila za više kolona da bi se profilisale različite pozicije. To je i način da društvo politički sazreva i izađe iz bezidejnog mutljaga u kome se svi samo određuju jedni prema drugima i ne zna se kuda ovo društvo hoće da ide“, navela je ona.

Dubravka Stojanović misli da je saradnja Zajedno za Srbiju sa Ne davimo Beograd i Građanskim demokratskim forumom (GDF) dobar put za borbu za izborne uslove.

„To je jasno idejno određenje i to baš ono koje je nedostajalo u našoj političkoj ponudi. Čekamo njihov ekonomski program da vidimo gde su u odnosu na centar, ali sigurno nisu na desnici gde su svi ostali. Dosta je bilo igre ‘na jedan gol’. Ona ne može dati rezultat“, zaključuje Stojanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari