Dveri: Korupcija u vrhu SNS 1

Šef poslaničke grupe Dveri u Skupštini Srbije Boško Obradović zatražio je danas odgovornost Radiotelevizije Srbije (RTS) zbog toga što je u utorak prekinut direktan prenos zasedanja parlamenta u popodnevnom delu rasprave o izmenama Zakona o finansiranju lokalne samouprave.

Obradović je na konferenciji za novinare poslaničkog kluba Dveri u skupštini zatražio odgovornost i smenu direktora programa RTS zbog toga što „su se usudili da prekinu direktan prenos“, a građani plaćaju taksu za RTS.

Prema njegovim rečima, parlament plaća za direktne prenose zasedanja u trenutku kad je tekla rasprava o jednom od najvažnijih zakona u 18 sati, pre nego što su govorili predstavnici opozicionih grupa, već je prenos odložen za jedan sat, posle ponoći.

On je ocenio da u Srbiji, osim medijske, postoji cenzura na svim nivoima i da je prošla nedelja dana od kako je on otkrio korupciju u vrhu Srpske napredne stranke (SNS) u opštini Nova Varoš, a da ga niko od nadležnih organa nije pozvao da predoči dokaze, koje kako tvrdi, ima u fascikli, koju je pokazao novinarima.

Obradović je ukazao da je u mandatu sadašnjeg načelnika Zlatiborskog okruga Dimitrija Paunovića, funkcionera SNS, bivšeg predsednika opštine Nova Varoš, kako tvrdi Obradović, nenamenskim trošenjem novca iz budžeta asfaltiran put do rodne kuće bivšeg ministra pravde Nikole Selakovića.

Ako se negde nenamenski troši, to rade kadrovi SNS, rekao je Obradović, dodajući da u Srbiji pod velom borbe protiv korupcije, SNS štiti korupciju u svojim redovima.

Obradović je takođe ukazao da je SNS u skupštini odustala od svog predloga da se formira Anketni odbor da istraži izborne manipulacije i nepravilnosti, uz ocenu da je time SNS pokazala da nije bilo nepravilnosti opozicije i da se plaši istine o izbornoj krađi.

Na optužbe Boška Obradovića, pred novinarima u parlamentu odgovorio je poslanik SNS Krsto Janjušević, koji rekao da je protekla dva dana u skupštini Obradović izneo niz neistina o opštini Nova Varoš.

Zašto hajka na Novu Varoš i zašto baš sada, upitao je, zašto je Obradović ovih dana zaintersovan za tu opštinu gde je pod čudnim okolnostima promenjena vlast.

Janjušević je rekao da, od kako je vlast u toj opštini preuzela SNS, ostvaren značajan napredak i u prošloj godini asfaltirano 40 kilometara puteva.

Jedan od najboljih ministara u prošloj vladi Nikola Selaković je iz mesta Sjeništa, gde su asfaltirana dva puta od po 1,5 kilometar. Ako se on optužuje za put u svom mestu, gde je ostalih 38,5 kilometara, naveo je Janjušević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari