Dveri: Nema poštenih izbora u martu 1Foto: Kristijan Balan / sajt Dveri

Potpredsednik Dveri Jugoslav Kiprijanović ocenio je danas da u martu nije moguće održati poštene izbore i dodao da Dveri nisu dobile poziv za sastanke u kojima će Evropski parlament posredovati između vlasti i opozicije.

Kad dobijemo poziv, daćemo komentar, rekao je Kiprijanović, saopštile su Dveri. Uspeh bojkota se ne meri na dan izbora, iako je jako važno kako će sve izgledati taj dan. Uspeh bojkota se meri odgovorom na pitanje da li je bojkot uspeo da delegitimiše autoritarnu vlast, ocenio je on.

Kiprijanović je u intervjuu za Info službu Dveri rekao da se po tome što se već sad pokušava opozicija ubediti da ne bojkotuje izbore, vidi da strancima bojkot ne odgovara. Za sad možemo samo da nagađamo da li je to zbog Kosova i Metohije ili nečeg drugog“, dodao je.

Slobodu nam neće niko doneti spolja, ako se za nju sami ne izborimo, napomenuo je Kiprijanović, što, sa druge strane, ne znači da se neće na sve načine važnim akterima i sa istoka i sa zapada objašavati stav o bojkotu.

žNe želimo da svojim učešćem damo privid normalnosti Vučićevoj farsi. Zato je bojkot izbora važan korak u borbi protiv priznanja nezavisnog Kosova i Metohije, rekao je on.

Verujem da građani koji odluče da ne izađu na ovu farsu koju vlast zove izbori, neće jednostavno ostati kući i čekati rezultate.

Verujem da će taj dan kulminirati bunt na ulicama i da će građani pokazati svoje nezadovoljstvo, rekao je Kiprijanović.

Od toga koliko se budemo držali zajedno do tada i koliko snage pokažemo taj dan, zavisiće i reakcije na sam bojkot i kasniji koraci, zaključio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari