Dveri: Netačne tvrdnje Noga da nije znao šta mu se stavlja na teret 1

Predsednik Izvršnog odbora Dveri Borko Puškić istakao je da je Disciplinska komisija formirana u skladu sa Statutom i da je disciplinski postupak protiv Srđana Noga pokrenut i vođen po pravilima.

„Činjenica da je Srđan Nogo nakon najave o pokretanju disciplinskog postupka objavio na Fejsbuku vest o svojoj kandidaturi govori o njegovim namerama da ovaj postupak diskredituje i prikaže drugačije. Nogo već dugo vodi samostalnu politiku i očito želi da svoju političku karijeru nastavi samostalno. Dveri ne mogu imati dve politike već samo jednu, onu utvrđenu na Glavnom odboru i Predsedništvu Pokreta“, navodi se u pisanoj izjavi Puškića.

Odluke Pokreta moraju da se poštuju, ističu, to važi za svakog člana Dveri i tu nema kompromisa.

Posle odluke Disciplinske komisije kao nadležnog organa Pokreta to više nije tema za Dveri, navodi se u saopštenju.

„Posvećeni smo obeležavanju jubileja 20 godina Dveri i protestima u više od 60 gradova Srbije i smatramo da sve opozicione snage treba usmeriti na rušenje vlasti“, smatra Puškić.

Iz Disciplinske komisije Dveri poručuju da nisu tačne tvrdnje da Srđan Nogo nije znao šta mu se stavlja na teret i da nije imao priliku za svoju odbranu.

U skladu sa pravilima obavešten je o tome da je i zbog čega je pokrenut disciplinski postupak i Disciplinska komisija nije donosila odluku dok nije istekao rok za žalbu.

Ključna tema kojom se bavila komisija nije bilo nošenje vešala već kontinuirano nepoštovanje odluka organa Pokreta i javno istupanje mimo zvanične politike i stavova koji su usklađeni na najvišim organima Pokreta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari