Dveri pozvale na protest 15. maja zbog zakona o istopolnim zajednicama 1Foto: FoNet/ Ognjen Stevanović

Lider Dveri Boško Obradović pozvao je građane Srbije da se 15. maja, na Svetski dan porodice, okupe na protestu u Beogradu zbog kako je rekao, najave usvajanja „protivustavnih“ zakona o istopolnim zajednicama, o rodnoj ravnopravnosti i o zabrani diskriminacije.

Obradović je u kolumni za portal Direktno.rs naveo da predlog zakona o istopolnim zajednicama vodi „legalizaciji homoseksualnih brakova pod drugim imenom, uprkos tome što Ustav Srbije jasno kaže da je brak zajednica muškarca i žene“.

„Drugi zakon planira da omogući građanima Srbije da se pre podne osećaju kao muško, popodne kao žensko, a uveče kao međupol i da je tako nešto normalno. Ovaj treći ima neokomunističku ideju da predstavnicima tradicionalnih verskih zajednica zabrani propovedanje verskih učenja odnosno slobodu misli i govora van prostora bogomolja“, naveo je lider Dveri.

Ocenio je da građani 15. maja treba da izađu na ulice i zbog stepena kriminala i korupcije u Srbiji, izostanka zaštite domaće privrede i poljoprivrede kao i zbog odlaska mladih iz zemlje i demografskog izumiranja nacije.

„Taj dan je prilika da iskažemo svoj stav i prema režimskom Kriznom štabu koji je lažirao broj novozaraženih i umrlih radi održavanja nedemokratskih prošlogodišnjih izbora, koji nas je zaključavao i zabranjivao odlazak u crkvu za Vaskrs, i koji još uvek deli kontradiktorne preporuke kako im to naloži vladajući režim dok domaći preduzetnici propadaju“, dodao je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari