„Srbija se, zahvaljujući Vučićevom autokratskom režimu, našla na putu urušavanja Ustava i povratka u nedemokratsko stanje. Zato je osnovni cilj svih političkih aktivnosti i narodnog protesta obnova ustavnih osnova političkog života. Ukratko, pred nama je borba najšireg pokreta ustavobranitelja protiv nelegitimne vladavine ustavorušitelja na mestu predsednika Srbije i njegovog partokratskog bezakonja, koje je svakim danom sve veće“, naveo je Politički savet pokreta Dveri.

Pokret je pozvao „sve pripadnike ustavobraniteljskog pokreta da ne priznaju nijednu odluku autokratske vlasti kako u spoljnoj, tako i u unutrašnjoj politici“, navodeći da se to posebno odnosi na antiustavne, takozvane „Briselske sporazume“ i tajne pregovore koji vode ka odricanju od Kosova.

„Pošto je Narodna skupština, ta najveća vrednost demokratije, pretvorena u svoju suprotnost, pozivamo sve narodne poslanike opozicije da aktivno bojkotuju karikaturalne sednice Vučićeve skupštine, tako što će da ostanu uz svoje birače, učestvuju u radu paralelnog otvorenog parlamenta, otvore vrata Skupštine Srbije za narod i njegove potrebe i krenu širom naše zemlje da razgovaraju sa gradjanima“, navedeno je u saopštenju.

Politički savet Dveri je upozorio i da je krajnje vreme da se pažnja posveti zapošljavanju stručnih kadrova u državnim službama i javnim preduzećima, i da se nipošto više ne prenebregavaju mišljenja stručne javnosti o svim problemima vezanim za funkcionisanje državnog aparata i javnih službi.

Povezani tekstovi