Dveri pozvale opoziciju da bojkotuje "sednice Vučićeve skupštine" 1

Politički savet pokreta Dveri pozvao je sve predstavnike patriotske javnosti Srbije kojima je stalo do budućnosti zemlje da se pridruže tom, kako su naveli, narodnom ustavobraniteljskom pokretu, koji protestuje svake nedelje u više od 50 gradova Srbije.

„Srbija se, zahvaljujući Vučićevom autokratskom režimu, našla na putu urušavanja Ustava i povratka u nedemokratsko stanje. Zato je osnovni cilj svih političkih aktivnosti i narodnog protesta obnova ustavnih osnova političkog života. Ukratko, pred nama je borba najšireg pokreta ustavobranitelja protiv nelegitimne vladavine ustavorušitelja na mestu predsednika Srbije i njegovog partokratskog bezakonja, koje je svakim danom sve veće“, naveo je Politički savet pokreta Dveri.

Pokret je pozvao „sve pripadnike ustavobraniteljskog pokreta da ne priznaju nijednu odluku autokratske vlasti kako u spoljnoj, tako i u unutrašnjoj politici“, navodeći da se to posebno odnosi na antiustavne, takozvane „Briselske sporazume“ i tajne pregovore koji vode ka odricanju od Kosova.

„Pošto je Narodna skupština, ta najveća vrednost demokratije, pretvorena u svoju suprotnost, pozivamo sve narodne poslanike opozicije da aktivno bojkotuju karikaturalne sednice Vučićeve skupštine, tako što će da ostanu uz svoje birače, učestvuju u radu paralelnog otvorenog parlamenta, otvore vrata Skupštine Srbije za narod i njegove potrebe i krenu širom naše zemlje da razgovaraju sa gradjanima“, navedeno je u saopštenju.

Politički savet Dveri je upozorio i da je krajnje vreme da se pažnja posveti zapošljavanju stručnih kadrova u državnim službama i javnim preduzećima, i da se nipošto više ne prenebregavaju mišljenja stručne javnosti o svim problemima vezanim za funkcionisanje državnog aparata i javnih službi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari