Dveri provele noć u slobodnoj zoni ispred predsedništva 1Foto: Beta

Predstavnici Dveri koji su proveli noć u slobodnoj zoni ispred predsedništva Srbije u Pionirskom parku u Beogradu poručili su da od zahteva za slobodnim medijima i fer i poštenim izborima ne odustaju, saopšteno je iz te stranke.

Lider Dveri Boško Obradović rekao je da su u slobodnoj zoni kako bi pokazali istrajnost i odlučnosti za oslobadjanjem medija i uspostavljanjem fer izbora i da bi izvršili pritisak na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Obradović je rekao da su ispred predsedništva i da bi dočekali Vučića „kako dolikuje dok dolazi na posao i ispratili ga sa posla kako je zaslužio“.

„Ovde smo da dočekamo predsednika SNS i predsednika Srbije koji radi 24 sata dnevno 365 dana u godini i očekujemo da i danas iako je nedelja dodje na radno mesto i malo porazgovara sa nama ovde u Slobodnoj zoni. Spremni smo i svakog narednog dana da ga dočekamo kako dolikuje i ispratimo kako je zaslužio“, rekao je Obradović.

On je kazao da su Dveri dežurale od sinoć kada je slobodna zona otvorena i da dežurstvo u 13 časova preuzimaju Nova stranka i Pokret slobodnih gradja Srbije.

Obradović je rekao da će gradjani od 13.00 do 21.00 moći da razgovaraju sa opozicionim liderima, poslanicima Skupštine Srbije i slobodnim odbornicima iz cele Srbije i javnim ličnostima.

On je kazao da će u slobodnoj zoni zasedati otvoreni parlament, da će u 14 časova svakoga dana biti konferencije za novinare, dok će u 19.30 prikazivati „Dnevnik slobodne Srbije“.

Deo opozicionih partija organizovao je sinoć slobodnu zonu posle protesta „Svi kao jedan – Jedan od pet miliona“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari