Dveri: Svi učesnici lažiranja Stefanovićeve akademske karijere, danas su na visokim funkcijama 1Foto: Logo

Srpski pokret Dveri ocenio je da se „svi oni koji su direktno učestvovali u lažiranju akademske karijere“ ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, danas nalaze na „visokim društvenim i najbitnijim državnim funcijama iz oblasti obrazovanja“.

Navodeći da je bivši dekan Univerziteta Megatrend Mirko Krlić sada rektor Privredne akademije u Novom Sadu a da je Ana Langović Milićević, „član komisije koja je na osnovu lažne diplome omogućila Stefanoviću početak postdiplomskih studija“ danas državni sekretar Ministarstva prosvete, Dveri su u saopštenju upitale da li su te funkcije „nagrade za njihovo saučestvovanje u kriminalnim delima“.

„Drugi član iste komisije, njena kuma Tatjana Cvetkovski, još uvek profesor na Univerzitetu Megatrend, danas je pomoćnik ministra za srednje obrazovanje i član Nacionalnog tela za akreditaciju i proveru kvaliteta u visokom obrazovanju“, navele su Dveri.

Iz pokreta su pozvali „lažnog doktora nauka“ Nebojšu Stefanovića da podnese ostavku na sve državne i stranačke funkcije iz „moralnih razloga“ jer po njihovim navodima, „činjenice pokazuju da je lažirao svoje obrazovanje od osnovnih zaključno sa doktorskim studijama jer fakultet koji je navodno završio u Londonu, ne postoji“.

„Nije sramota nemati fakultet, mnogi pošteni i pametni gradjani Srbije ga nemaju ali je bruka i sramota lažirati svoje obrazovanje, pogotovo kada to rade najviši državni funkcioneri. I nije samo bruka i sramota, već i krivično delo za koje će jednog dana odgovarati pred zakonom“, navele su Dveri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari