Džukela, bitanga, onaj bez devojke i kojem tata krade na Vračaru… 1

Nađi devojku, rekao je jutros svom sagovorniku u emisiji televizije N1 Đorđe Žujović, funkcioner Socijaldemokratske partije Srbije, čiji je predsednik Rasim Ljajić, koalicioni partner i učesnik u vlasti koju predvodi Srpska napredna stranka.

Sagovornik, odnosno drugi učesnik u emisiji koja je emitovana uživo, bio je Konstantin Samofalov, funkcioner opozicione Socijademokratske stranke Borisa Tadića, koji je odmah na početku razgovora odredio poziciju Žujovića kao predstavnika vlasti, što je bivšeg funkcionera Liberalno demokratske stranke Čedomira Jovanovića, a danas pripadnika partije Rasima Ljajića, stavilo u kontekst odbrane, uprkos činjenici da SDPS zaista participira u vlasti Aleksandra Vučića.

Žujović je, pokazalo se, uveliko bio spreman za takve „prozivke“, pa je izvadio niz papira koji su mu bili osnova da dokaže da je i stranka Borisa Tadića participirala u vlasti Aleksandra Vučića sve do 2020. godine u pojedinim opštinama.

Obojica funkcinera nisu odgovarala na činjenice koje jedan protiv drugog ispostavljaju, osim pukog negiranja i tvrdnji da to nije istina, već su se služili starom metodom – međusobnog optuživanja.

Nadvikivanje, upadanje u reč, nagli prelasci u međusobnom obraćanju sa „gospodine“, odnosno persiranja – na „ti“ i ličnu ravan, onemogućilo je voditelju da nastavi emisiju.

Međutim, ono što se dogodilo posle prekida programa, N1 je emitovao naknadno.

Tako su gledaoci, građani Srbije, nekoliko sati kasnije mogli da čuju i vide scene u kojima dvojica bitnih funkcionera stranakama koje predstavljaju, upućuju jedan drugom najpre teške uvrede, a potom i da taj verbalni sukob prerasta u sledeći nivo međustranačkog „dijaloga“, dijaloga o poboljšanju izbornih uslova predstavnika vlasti i opozicije – u umalo fizički obračun, koji je voditelj emisije sprečio.

Nakon prekida programa, a pre iskazivanja spremnosti i za fizičko nasilje, reči koje su odzvanjale u studiju bile su: Hajde, ćuti tu…, bitango jedna, džukelo! Tata ti krade trideset godina na Vračaru…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari