EPP: SNS da se ogradi od Šljivančanina 1Foto: Inicijativa za ljudska prava

Iz Evropske narodne partije, čiji je Srpska napredna stranka pridruženi član, poručili su da SNS mora da se ogradi od ličnosti kao što je osuđenik za ratne zločine Veselin Šljivančanin.

Srpska napredna stranka je, podsetimo, prošle nedelje u Beški organizovala tribinu na kojoj je govorio osuđenik za ratne zločine Veselin Šljivančanin nakon kojeg je izbio incident u kojem su pretučeni članovi Inicijative mladih za ljudska prava.

“Evropska narodna partija je upoznata sa nemilim događajima koji su se dogodili na lokalnom nivou, na tribini u Beški. Zahtevaćemo od rukovodstva SNS da preduzme odgovarajuće mere ukoliko se pokaže da su optužbe u vezi sa pomenutim događajem tačne. Sve naše članice, odnosno političke partije, moraju da poštuju integritet svojih suseda, kao i da budu svesne istorijskih okolnosti. Srpska napredna stranka, kao i sve ostale članice, moraju da se ograde od takvih ličnosti ali i da se suzdrže od bilo kakvih poteza koji bi mogli da stvore tenzije i potencijalno konfliktne situacije između suseda”, rekao je portparol EPP Zigfrid Muresan za televiziju N1.

Premijer Srbije i lider naprednjaka Aleksandar Vučić rekao je danas za N1 da će o incidentu u Beški biti reči na stranačkom skupu.

„Ne želim ovde da Vam odgovorim, vrlo rado ću Vam odgovoriti na stranačkom skupu i to bez ikakvih problema ću Vam odgovoriti, ni malo to ne izbegavajući. Ali veoma osuđujem pokušaj nekih da prekidaju slobodne ljude dok drže svoje tribine“, rekao je Vučić tokom jučerašnjeg otvaranja fabrike u Inđiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari